تاثیر پروبیوتیک در کاهش لنف ادم و کنترل این بیماری

تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش لنف ادم

آیا با تاثیر پروبیوتیک لنف ادم و کاهش این بیماری آشنا هستید؟ تصورش را بکنید که با تغییر کوچکی در برنامه غذایی می توان تا حدودی به کاهش ورم ناشی از لنف ادم کمک کرد. در این نوشتار ابتدا به توضیح لنف ادم و درمان لنف ادم پرداخته می شود. این بخش برای آن دسته از خوانندگانی که مقالات پیشین را در مورد لنف ادم مطالعه نکرده اند، مفید است. سپس این مقاله با تشریح تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش لنف ادم ادامه می یابد.

مطالعه بیشتر: طریقه بانداژ لنف ادم

لنف ادم به چند نوع تقسیم می شود؟

قبل از بررسی تاثیر پروبیوتیک در کاهش لنف ادم بهتر است ابتدا لنف ادم و انواع آن را بشناسیم. لنف ادم یک شرایط پزشکی بسیار آزاردهنده است که با ورم مزمن خود را نشان می دهد. لنف ادم بر پایه علت پیدایش آن، به دو نوع زیر تقسیم بندی می شود:
⦁ لنف ادم اولیه
⦁ لنف ادم ثانویه

در لنف ادم اولیه علت مشخصی برای ایجاد ورم لنفاوی به دست نمی آید. به نظر می رسد زمینه های ژنتیکی عامل بروز این نوع لنف ادم باشند. لنف ادم اولیه، نوزادان، کودکان و بزرگسالان را ممکن است درگیر نماید.
در مورد لنف ادم ثانویه به طور معمول، می توان علت ایجاد ورم را مشخص کرد.

جراحی، عفونت، درمان های سرطان یا هر عاملی که به رگ های لنفاوی یا غده های لنفاوی آسیب زند، می تواند آغازگر این بیماری شناخته شود.
فارغ از این که عامل بروز لنف ادم مشخص یا غیر مشخص باشد، روش های کاهش ورم در هر دو نوع لنف ادم تفاوتی ندارند و تقریبا یکسان هستند. در نتیجه تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش لنف ادم برای هر دو نوع این بیماری موثر است. بدیهی است اگر عامل ایجاد کننده لنف ادم ثانویه قابل درمان باشد، بهتر است روی درمان کامل آن، تمرکز شود.

درمان لنف ادم و تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش آن

در تقریبا همه موارد، لنف ادم قابل علاج نیست. در چنین مواردی تنها می توان ورم ناشی از لنف ادم را با برخی روش های درمانی موجود کاهش داد. به همین دلیل تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش لنف ادم را بررسی کرده ایم. همچنین کاهش لنف ادم باعث بهبود کیفیت زندگی بیمار و تعدیل اثرات بد ورم روی سایر جنبه های سلامتی وی می شود.
به طورخلاصه، رایج ترین روش هایی که به کنترل ورم ناشی از لنف ادم کمک می کنند، به شرح زیر هستند:

⦁ مراقبت از پوست محل درگیر

⦁ ماساژ دستی با رعایت جهت درست آناتومیک به گونه ای که به تخلیه لنف ادم کمک نماید

⦁ درمان های فشاری روی محل درگیر مانند بانداژهای فشارنده و/یا استفاده از پمپ های تخلیه لنف ادم

⦁ ورزش های مناسب  یا حرکات نرمشی کششی برای کاهش ورم ناشی از لنف ادم
لنف ادم در هر نقطه از بدن انسان ممکن است رخ دهد. با وجود این، شایع ترین نقاطی که درگیر لنف ادم می شوند، دست ها و پاها (اندام های تحتانی و فوقانی) هستند.

پروبیوتیک چیست؟

برای آن که با تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش لنف ادم آشنا شویم بهتر است پروبیوتیک ها را بشناسیم. به میکروب ها یا بهتر است گفته شود باکتری هایی که برای بدن خوب هستند و به سلامت بیشتر ما کمک می کنند، پروبیوتیک گفته می شود. البته شاید تعریف درست تر این باشد که گفته شود مواد غذایی و مکمل هایی که حاوی باکتری های مفید برای بدن ما هستند، پروبیوتیک نام دارند.

شاید ساده ترین نمونه از غذاهای پروبیوتیک ماست باشد. ماست با برخورداری از باکتری های مفید برای سلامت بدن ما، یکی از نمونه های خوب پروبیوتیک به شمار می رود.
نوشیدنی کفیر یکی دیگر از مواد غذایی مورد استفاده است. این نوشیدنی دارای مقدار مناسبی از باکتری های مفید برای سلامت بدن انسان است.

اثیر پروبیوتیک در کاهش لنف ادم

اثرات پروبیوتیک ها در کاهش لنف ادم

طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت پروبیوتیک ها باکتری های بی ضرری هستند که در صورت مصرف آنها به تعداد متناسب می توانند تاثیر مثبتی بر سلامت انسان داشته باشند.
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مکمل های پروبیوتیک می تواند عوامل ضد التهابی را در انسان افزایش دهند و بدین ترتیب به کاهش التهاب در بدن فرد کمک نمایند.

نتایج بررسی تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش لنف ادم

به همین دلیلی که گفته شد، در پژوهشی که روی 88 خانم مبتلا به لنف ادم انجام شد، تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش لنف ادم بررسی شد. این بانوان به دو گروه تقسیم شدند.

هر دو گروه تحت رژیم لاغری قرار گرفتند. یک گروه مکمل پروبیوتیک دریافت می کرد اما گروه کنترل پروبیوتیک دریافت نمی کرد.

این کار برای ده هفته ادامه یافت. در طول این مدت بیماران به لحاظ اندازه گیری فیزیکی و پایبندی به رژیم غذایی پایش می شدند.

نتایج نشان می داد فاکتورهای ضدالتهابی به طور معنی داری در گروه دریافت کننده پروبیوتیک افزایش یافته بود. به عبارت دیگر، میزان التهاب در این بیماران کم شده بود. همچنین میزان ورم و ادم در گروه مصرف کننده پروبیوتیک به طور معناداری نسبت به گروه کنترل کاهش یافته بود.
در نهایت، به نظر می رسد تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش لنف ادم چشمگیر است. تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش لنف ادم به گونه ای است که می تواند نقش موثری در بهبود مبتلایان به لنف ادم داشته باشد. همچنین می توانید مطلب ارتباط تغذیه سالم و لنف ادم را نیز مشاهده نمایید.

دکتر شهپر حقیقت، لنفولوژیست و اپیدمیولوژیست، آماده پذیرش و درمان بیماران مبتلا به لنف ادم در کلینیک خود واقع در تهران هستند.

در بیماران مبتلا به لنف ادم، تجمع مایع لنف باعث ایجاد تورم شده و فشار غیرطبیعی به عضلات و مفاصل تحمیل می کند؛ لذا یکی از مشکلات رایجی که در اکثر بیماران مبتلا به لنف ادم مشاهده می شود، اختلالات اسکلتی-عضلانی است. این نوع اختلالات ممکن است به مرور زمان شدت بیشتری پیدا کرده و منجر به ایجاد ناراحتی های حرکتی در فرد شوند. از این رو، لازم است در طول روند درمان بیماری لنف ادم، مشکلات ناشی از اختلالات عضلانی-اسکلتی نیز درمان گردند. بهترین راهکار در این زمان انجام فیزیوتراپی درمان لنف ادم هست که شمارو به مطالعه اون دعوت میکنیم.

منبع ها:
jeanlamantia.com
www.ncbi.nlm
www.instagram.com

دکتر شهپر حقیقت

دکتر شهپر حقیقت

دکتر شهپر حقیقت، پزشک، MPH،  PhD و لنفوتراپیست و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی می باشند

مقالات مرتبط

1 دیدگاه دربارهٔ «تاثیر پروبیوتیک در کاهش لنف ادم و کنترل این بیماری»

  1. پروین محلاتی

    سلام من نمی دونستم که چرا میگن پرو بیوتیک بخوری با صحبت دکتر عزیز متوجه شدم فرق لبنیات رو مرسی‌ دکتر جان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *