طریقه بانداژ لنف ادم | پوشیدن جوراب کشی | موبیدرم چیست؟

موبیدرم چیست

آموزش ویدیویی بانداژ لنف ادم

در این مقاله از کلینیک لنفوتراپی پویا برای شما 4 ویدیو آموزشی تهیه کرده ایم که طریقه بانداژ لنف ادم دست توسط خود فرد و همچنین بانداژ لنف ادم پا، پوشیدن آستین کشی و جوراب کشی را به شما آموزش داده ایم در صورت نیاز به مشاوره نیز می توانید فرم مشاوره زیر را کامل نمایید و یا در صفحه تماس با ما از راه های ارتباطی کلینیک و خانم دکتر حقیقت استفاده نمایید

درخواست مشاوره تخصصی رایگان

جهت مشاوره با کارشناسان کلینیک لنفوتراپی پویا و خانم دکتر حقیقت فرم زیر را تکمیل نمایید.

ویدیو طریقه بانداژ لنف ادم دست توسط خود فرد

 

 

موبیدرم چیست؟

موبیدرم ابزار کیسه ای شکل است که در درون آن تکه های ابر مکعبی شکل قرار گرفته و به عنوان جایگزینی برای بانداژ استفاده می شود.

موبیدرم دارای 6 سایز مختلف بوده و در انواع بلند و کوتاه ساخته می شود.

این وسیله بسیار کاربردی و مناسب است اما تجربیات استفاده از آن قطعی و محکم نیست.

علت ساخته شدن این ابزار،  وجود مشکلاتی بود که در انجام بانداژ مداوم در منزل رخ می داد.

اصطلاحا به موبیدرم ها اتوفیت گفته می شود، علت این  نام گذاری، قابل تنظیم بودن سایز آن ها ست.

این ابزارها دارای سایز  (1 تا 4) بوده  و بعد از کشیده شدن  روی پا یا دست، برچسب های آن بسته می شوند وبدین ترتیب  فیت پا یا دست می گردند.

امروزه در سراسر دنیا برای انجام بانداژ لنف ادم ابزارهای مختلفی توسط شرکت های متفاوت ساخته شده می شود، که هر یک از وسایل ساخته شده باید مورد آزمایش قرار گیرند و نتایج استفاده بالینی از آن مشخص شود.

موبیدرم نیز  یکی از اقلام پزشکی  است که طی تحقیقات انجام شده، نتیجه نا مطلوبی از استفاده آن گزارش نشده است مگر  در افرادی که دچار  مشکلات زمینه ای دیگری بوده اند.

در گایدلاین های موجود هنوز بانداژ یا CDT دست و پا استاندارد ترین ابزار مورد استفاده می باشد، البته در دسترس بودن ابزارهای مختلف بسیار ایده ال  است و انتخاب های بیشتری را برای درمان لنف ادم در اختیار قرار می دهد.

موبیدرم در چه افرادی کارایی ندارد؟

استفاده خودسرانه از این ابزار کاملا ممنوع است و باید توسط پزشک معالج و با ارزیابی و معاینه کامل تجویز شود.

 به طور کلی در افرادی توصیه می شود که توانایی انجام بانداژ در منزل را به علت های مختلف نظیر سن بالا، نداشتن کمک جهت بانداژ مداوم، خستگی، مشکلات اسکلتی و … ندارند البته در این موارد هم استفاده از موبیدرم بصورت تکمیلی و همراه با بانداژ شبانه گاهی توصیه می شود.

در برخی از افراد استفاده از این پوشش به عنوان جایگزین بانداژ، توصیه نمی گردد این افراد عبارتند از:

_کسانی که دارای مشکلات عصبی، زخم، فیبروز و عدم تعادل بافتی در اندام ها هستند

_ افراد باردار

_در ادم های ناشی از سایر بیماری ها (باید با احتیاط کامل استفاده شود.)

موبیدرم در چه افرادی کارایی ندارد

در تمام تحقیقات صورت گرفته، کاربرد اصلی این وسیله صرفا در مرحله نگه دارنده درمان می باشد و به هیچ وجه  جنبه درمان فاز حاد در اندام های دارای ورم را ندارد  ، به عبارتی در افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که ادم در آنها تا حدود زیادی درمان شده و به تعادل رسیده است. شاید مهمترین علت این محدودیت این باشد که فشار حاصل از موبیدرم اگرچه تاحدی قابل تنظیم است اما فشار مطلوب و مناسب برای درمان أنواع لنف ادم با عوارضی چون تجمع بافت چربی و فیبروز نیست.

باید توجه داشت که اثر بخشی موبیدرم صد در صد نیست، در برخی از بیماران موثر واقع می شود و در بعضی از آن ها وضعیت موجود را ممکن است بدتر کند.

مزیت استفاده از بانداژ مانور پذیری آن است یعنی اینکه در هر قسمت از اندام با توجه به مشکلات موجود می توان آن را تنظیم کرد اما در موبیدرم این امکان وجود ندارد. ، لذا در استفاده از بانداژ یا موبیدرم باید وضعیت هر فرد را در نظر گرفت که از این وسیله تنها به عنوان درمانی مکمل در کنار بانداژ استفاده شود.

از آنجایی که از بانداژ دست و پا در شب ها استفاده می شود لذا موبیدرم به عنوان یک مکمل بانداژ بهتر است در طول شب مورد استفاده قرار گیرد اما می توان در طول روز و به جای آستین و جوراب نیز از آن استفاده نمود البته این نحوه ی استفاده گاهی در بعضی از افراد اثربخش است و بعنوان یک روش کلی قابل توصیه نیست. اما نکته ی مهم در کلیه ی مصرف کنندگان موبیدرم این است که در کنار استفاده از آن حتما باید ورزش روزانه و ماساژ صورت پذیرد.

یکی از اندیکاسیون های استفاده از موبیدرم در افرادی است که پوست آسیب دیده و آزرده دارند یعنی فرد دچار زخم پوستی بوده و پوست درمان شده است و نمی تواند از آستین و جوراب استفاده نماید چرا که پوشیدن این موارد به خصوص جوراب، فشار زیادی به پوست وارد می نماید.

کاربردهای اصلی موبیدرم

 کاربرد اصلی موبیدرم

کاربرد اصلی موبیدرم در موارد زیر است :

  • افرادی که فاز اصلی درمان لنف ادم را انجام داده و در مرحله نگهدارنده درمان هستند، یعنی ادم کاهش حجم قابل توجه و ثابتی داشته است.
  • افرادی که ورم در آنها کم و زیاد می شود، چرا که موبیدرم سبب ایجاد یک فشار متعادل در اندام می شود و می تواند در این افراد مفید واقع شود.
  • افرادی که بعلل مختلف مثل ناتوانی های جسمی، کهولت یا سایر مشکلات، توانایی انجام درمان استاندارد با بانداژ را ندارند.
  • در پوست های آسیب دیده ای که نیاز به فشار متعادل داشته و نمی توان از جوراب و آستین استفاده کرد.

سوالات

استفاده از موبیدرم در مواقع خستگی و عدم توانایی بانداژ به این علت چگونه است؟

مهم ترین اندیکاسیون استفاده از موبیدرم همین مورد است و باید به عنوان مکملی در کنار بانداژ مورد استفاده قرار گیرد.

آیا می توان از موبیدرم در کنار پمادها استفاده نمود؟

بله، ولی بهتر است بر روی پوست یک لایه باند لوله ای نخی TG استفاده نمود و سپس از موبیدرم بر روی آن استفاده کرد. و از تماس مستقیم پماد یا کرمها با موبیدرم خودداری کرد.

آیا موبیدرم سبک است؟

از بانداژ سبک تر ولی، از آستین های معمول مقداری سنگین تر است.

آیا می توان در فیبروز از موبیدرم استفاده نمود؟

بله ولی در کنار آن باید سایر درمان ها شامل ماساژ و ورزش را نیز انجام داد. قطعا در درمان فیبروزهای شدید، بانداژ کارایی بیشتری دارد.

آیا پس از درمان مرحله حاد لنف ادم می توان از موبیدرم استفاده نمود؟

بله، ولی بهتر است در کنار بانداژ شبانه و بصورت گاهگاهی و نه مداوم از موبیدرم استفاده شود.

دکتر شهپر حقیقت ؛ بهترین و معتبرترین پزشک لنفولوژیست در تهران

انجام فرایند درمان لنف ادم تحت نظر یک تیم درمانی کار آزموده و با نظارت یک پزشک لنفوتراپیست معتبر می تواند نتایج رضایت بخش تری به وجود آورد. دکتر شهپر حقیقت یکی از بهترین لنفوتراپیست های تهران هستند. ایشان با همکاری یک تیم درمانی ماهر قادر هستند تا بیماران مبتلا به ورم لنفاوی را تا انتهای درمان راهنمایی نمایند.

درخواست مشاوره تخصصی رایگان

جهت مشاوره با کارشناسان کلینیک لنفوتراپی پویا و خانم دکتر حقیقت فرم زیر را تکمیل نمایید.

تشخیص لنف ادم به عنوان یکی از مراحل اصلی برای کنترل و بهبود اختلالات سیستم لنفاوی به حساب می آید. گام اول برای تشخیص لنف ادم و علت بروز آن، مراجعه به یک پزشک لنفوتراپیست خوب است. در جلسه مشاوره با پزشک لنفوتراپیست، لازم است بیمار یک شرح حال دقیق از وضعیت خود در اختیار پزشک قرار دهد. سپس، پزشک با انجام معاینه بالینی کامل، اطلاعات بیشتری درباره وضعیت بیمار به دست خواهد آورد.

دکتر شهپر حقیقت

دکتر شهپر حقیقت

دکتر شهپر حقیقت، پزشک، MPH،  PhD و لنفوتراپیست و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی می باشند

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *