لنف ادم در دوران بارداری و سوالاتی که بسیاری از بیماران لنف ادم دارند این است که، آیا میتوان با وجود داشتن لنف ادم، باردار شد؟ آیا بارداری باعث لنف ادم خواهد شد؟ با ما همراه باشید تا در این مقاله به بررسی موارد ذکر شده بپردازیم.
لنف ادم چیست؟
لنف ادم یک بیماری مزمن است که باعث میشود مایع در یک یا چند ناحیه در سراسر بدن جمع شود و اندامهای بزرگ و متورم ایجاد کند. لنف ادم بدون درمان، می تواند منجر ادم پیشرونده، تجمع چربی، فیبروز بافتهای زیرجلدی و عفونتهای باکتریایی شود.
مقاله مرتبط: اهمیت رابطه بیمار با تیم درمان لنف ادم
رابطه میان لنف ادم و بارداری
بارداری استرس زیادی را به بدن وارد میکند. در دوران بارداری، بدن شما تقریبا 50 درصد مایعات و خون بیشتری برای تامین نیازهای کودک در حال رشد شما تولید میکند. این مسئله میتواند شرایطی را ایجاد کند که بدن شما ناتوان به کنترل این خون و مایعات تولید شده، شود . وقتی صحبت از بارداری و تورم می شود، علل ایجاد کننده اصلی این تورم عبارتند از:
. مایع اضافی تولید شده در دوران بارداری، که سیستم لنفاوی را تحت فشار قرار میدهد.
. تغییرات هورمونی در حال وقوع در زمان بارداری (افزایش سطح پروژسترون، استروژن، HCG و پرولاکتین).
. تغییرات در نفوذپذیری عروق که باعث نشت پلاسما و در نتیجه ایجاد ادم میشود.
. فشار وزن و اندازه جنین در حال رشد بر عروق و شبکه لنفاوی اندام تحتانی و لگن
ویدیو رابطه استرس و لنف ادم
همانطور که گفته شد دوران بارداری دوران پراسترسی است پس قبل از ادامه مبحث لطفا این ویدیو را ببینید تا به ضرورت کنترل استرس در کنترل لنف ادم پی ببرید
چگونه میتـوان تورمهای ناشی از لنف ادم را در دوران بارداری مدیریت کرد؟
راههای مختلفی وجود دارد که میتوانید توسط این روشها به مدیریت تورم مربوط به لنف ادم در دوران بارداری و بعد از آن کمک کنید. البته قبل از هر چیز، مهم است که با پزشک زنان خود در مورد علائم صحبت کنید و اطمینان لازم حاصل نمایید که همه اقدامات انجام شده برای شما و کودک شما مناسب است. باید توجه داشته باشید که تورم در طول زمان، نسبت به قبل ممکن است به طور بالقوه بدتر شود.
کنترل لنف ادم در بارداری
نکاتی در مورد کنترل لنف ادم برای بانوان باردار
مدیریت لنف ادم در دوران بارداری باید فرآیندی مشابه به زمان کنترل لنف ادم در حالت غیربارداری باشد . اگرچه ممکن است دوران بارداری نیاز به توجه بیشتر داشته باشد، زیرا مادر و جنین، هردو درگیر با خطرات این بیماری هستند!
چند نکته مهم که باید در مورد لنف ادم در دوران بارداری به خاطر بسپارید عبارتند از:
-
-
- سعی کنید هر روز جورابهای فشاری به پا کنید و پاهای خود را در شب بالا نگه دارید.
- با پزشک لنفولوژیست خود مشورت کنید که چگونه میتوانید برنامه روزانه و شبانه خود را برای مقابله با تورم به وجود آمده در بدنتان، بهبود ببخشید. شاید نیاز به استفاده از روشهایی مانند بانداژ یا جلسات تخلیه لنفاوی دستی در منزل یا کلینیک باشد.
- افزایش وزنی که در دوران بارداری تجربه می کنید، مشکلات لنفاوی در پاها را تشدید میکند. پس حتما به توصیه های مشاور تغذیه و حفظ وزن مناسب توجه کنید.
- پرخوری نکنید. اجتناب از هوسها در دوران بارداری دشوار است ، اما باید به یاد داشته باشید که هر یک کیلو وزن اضافی، تأثیر مستقیمی بر تورم بدن شما دارد. سعی کنید مصرف نمک را بسیار کاهش دهید.
- از افتاب دوری کنید. گرما علاوه بر تشدید تجمع مایع لنف، تحمل جوراب های فشاری را دشوار می کند.
- افزایش وزن جنین در ماههای آخر، باعث ایجاد انواع دردها میشود. ورزش ممکن است بهترین راه حل برای کنترل درد باشد. راه رفتن در آب میتواند در دوران بارداری برای افراد مبتلا به لنف ادم بسیار کمک کننده باشد.
- استراحت کافی و مناسب داشته باشید.
- احساس ناامیدی و تنهایی نکنید. غذای مناسب مصرف کنید، و از لباسهای مناسب استفاده کنید و سعی کنید فعالیت های روزمره زندگی که باعث نشاط شما می شود را حفظ کنید.
-
اگر لنف ادم دارید اول ورم را کنترل کنید و بعد باردار شوید.
طی بارداری ویزتهای منظم لنفولوژی داشته باشید. سعی کنید پزشک لنفولوژیست و زنانتان را بهم معرفی کنید.
در طی بارداری مخصوصا ماههای اول با اندجام بانداژ و … کاملا بر روی ادم کنترل داشته باشید که در ماههای بالاتر که وزن بالاتر است دچار مشکل نشوید.
پیاده روی و ورزش روزانه را فراموش نکنید
به خاطر داشته باشید که داشتن مراقبت و توجه لازم در دوران بارداری به نفع مادر و کودک است . در تمام معاینات پزشکی خود شرکت کنید.
تاثیر بارداری بر لنف ادم
آیا لنف ادم در دوران بارداری، بدتر میشود؟
باید این حقیقت را پذیرفت که بارداری می تواند فیلتراسیون لنفاوی را افزایش دهد و ممکن است منجر به تشدید ادم لنفاوی شود.
احتمال انتقال لنف ادم از مادر به جنین
آیا خانم بارداری که لنف ادم اولیه دارد ممکن است در اثر بارداری لنف ادم را به جنین منتقل کند؟
بدون شک این احتمال صفر نیست. اما احتمال انتقال ژنتیکی لنف ادم به فرزند بسیار پایین است. این موضوع باعث میشود که فرد بتواند بدون هیچ نگرانی اقدام به بارداری کند.
در حقیقت، لنف ادم اولیه معمولا یک اختلال ژنتیکی است که امکان دارد این ژنها به کودک منتقل شوند. احتمال انتقال این ژنها به جنین تنها یک تا دو درصد است. به همین خاطر اگر فرد مبتلا به لنف ادم مراقبتها را به خوبی انجام دهد، میتواند زندگی سالمی را برای خود و جنین به وجود آورد.
برای کنترل اختلاف لنف ادم و چاقی، راهکارهای کاملا متفاوتی پیشنهاد میشود. کامپرشن تراپی (بانداژ های فشاری)، ماساژ، جوراب یا آستینهای کشی تخصصی، برخی از این روشها هستند. فراموش نکنید که بهترین درمان برای اضافه وزن، دریافت یک مشاوره تغذیه علمی و صحیح و افزایش فعالیت بدنی است که موجب تعدیل وزن اضافه شود.
با وجود ابتلا به لنف ادم، میتوان باردار شد؟
با اقدامات احتیاطی مناسب و مشاوره منظم با پزشک خود، میتوانید با وجود ابتلا به لنف ادم، شما نیز باردار شوید. نباید هیچگاه ابتلا به لنف ادم، باعث ایجاد سدی در مقابل بارداری شما شود.
تشدید لنف ادم در دوران بارداری
چگونه بارداری باعث تشدید ابتلا به لنف ادم میشود؟
همانطورکه اشاره شد رحم شما پر از مایع است و وزن کودک به سمت پایین به لگن فشار میآورد و خون و عروق لنفاوی را فشرده میکند. این موارد با هم، مقدار مایع لنفاوی را که میتواند به خون بازگردد را محدود میکند. همچنین، احتباس آب و سدیم عوامل دیگری هستند که باعث ایجاد التهاب و تورم در اندامها شما میشوند. حتما سعی کنید مصرف نمک خود را بسیار پایین آورید.
زایمان طبیعی و لنف ادم
آیا با وجود لنف ادم میتوانیم زایمان طبیعی کنیم؟
مشکلی در رابطه میان لنف ادم و زایمان طبیعی وجود ندارد، گزارشهای خطرناکی نیز از این مسئله ارائه نشده است؛ اما بهتر است در چنین افراد اقدامی چون رایمان طبیعی با احتمال ریسک صورت نگرفته و گزینه سزارین را به عنوان گزینه ی مطمئنتر برگزینید.
ورزش لنف ادم در دوران بارداری
آیا در دوران بارداری و ابتلا به لنف ادم میتوان ورزش کرد؟
پاسخ این سوال مثبت است. ورزشهای آبی بهترین گزینه برای کسانی است که باردار و مبتلا به لنف ادم هستند. به استخر بروید، راه رفتن در آب میتواند در دوره بارداری بسیار مفید باشد؛ البته به هیج عنوان از سونا و جکوزی استفاده ننمایید.
ورزش داخل آب از حرکات ورزشی بسیار مفید در این دوران است، البته به شرط اینکه در یک استخر پاکیزه و استاندارد انجام شود تا باعث ایجاد عفونت در بدن شما نگردد. سعی کنید پس از خروج از استخر حتما یک حمام کامل داشته باشید تا کلر موجود در آب استخر از بدن شما شسته شود.
تورم لنف ادم در دوران بارداری
آیا هر تورمی در زمان بارداری، لنف ادم است؟
خیر. هر تورمی در دوران بارداری به معنای ابتلا به لنف ادم نیست. ممکن است تورم ایجاد شده مربوط به تورم طبیعی دوران بارداری شما باشد. دلیل بسیاری از تورمهای دوران بارداری، ریشه متابولیک دارد. متخصص زنان و زایمان میتواند در زمینه تورمهای دوران بارداری شما را راهنمایی کند.
آیا لنف ادم باعث مشکل در روند زندگی و بارداری میشود؟
اگر در دوران ابتلا به لنف ادم مراقبتهای ویژه خود را داشته باشید، این بیماری به هیچ عنوان باعث خلل در زندگی و بارداری شما نخواهد شد.
لنف ادم یکی از ناهنجاری هایی است که ممکن است در اثر بروز اشکالاتی در سیستم لنفاوی به وجود آید. امروزه پیشگیری از لنف ادم از مباحث مهم پزشکی به حساب می آید؛ زیرا در هر حال، پیشگیری از هر نوع اختلال و بیماری می تواند از درمان آن ساده تر انجام گیرد و در مورد لنف ادم، اثربخشی بیشتری به همراه دارد. پس به شما همراهان عزیز باشگاه لنف ادم ایران پیشنهاد میکنیم تا حتما مقاله پیشگیری از لنف ادم رو مطالعه بفرمایین.
برای آموزش های بیشتر میتوانید به پیج دکتر شهپر حقیقت مراجعه نمایید.