نقش داروها در درمان لنف ادم چیست؟

دارو ها در درمان لنف ادم

یکی از سوالاتی که همواره برای بیماران مبتلا به لنف ادم وجود دارد این است که نقش داروها در درمان لنف ادم چیست؟ و اینکه چه داروهایی می توانند به درمان لنف ادم کمک کنند؟ در این مطلب قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم.

یکی از نکاتی که بهتر است از همین ابتدا آن را بیان کنیم آن است که هیچ دارویی برای درمان قطعی لنف ادم وجود ندارد. البته ممکن است برخی از لنفوتراپیست ها داروهایی را برای افراد مبتلا به لنف ادم تجویز نمایند. اما بهتر است بدانید که داروهای تجویز شده عمدتا به سایر مشکلات بیماران مبتلا به ورم لنفاوی مربوط می شود. در ادامه به اهمیت برخی داروها پرداخته و به نقش داروها در درمان لنف ادم اشاره خواهیم کرد.
آنچه در این مقاله می خوانید:

  • نقش داروها در درمان لنف ادم ؛ مصرف داروهای ادرار آور
  • نقش داروها در درمان لنف ادم ؛ مصرف داروی دافلون
  • نقش داروها در درمان لنف ادم ؛ مصرف مکمل های غذایی
  • نقش داروها در درمان لنف ادم ؛ مصرف داروهای گیاهی

دارو لنف ادم

مصرف دارو های ادرار اور برای در مان لنف ادم

ممکن است تاکنون شنیده باشید که مصرف داروهای ادرار آور می تواند به درمان لنف ادم کمک نماید. اما لازم است بدانید که به گفته دکتر شهپر حقیقت، مطابق با آخرین شواهد علمی دنیا، داروهای ادرار آور عملا نقشی در درمان لنف ادم ایفا نخواهند کرد.

این مساله از نظر علمی ثابت شده و اتفاقا مصرف داروهای ادرار آور با هر نام و عنوانی منع گردیده است. علت منع داروهای ادرار آور به افزایش مایع لنف در اندام بیمار مبتلا به ورم لنفاوی مربوط می شود. در واقع، افزایش تعداد دفعات دفع ادرار می تواند به صورت واکنشی منجر به افزایش تجمع مایع لنف در اندام گردد.

البته برای بیمارانی که علاوه بر اختلال لنف ادم به بیماری های زمینه ای دیگر مانند بیماری های کلیوی و بیماری های قلب و عروق دچار هستند، تجویز این داروها لازم است. اما این مساله بیانگر موثر بودن نقش داروها در درمان لنف ادم نخواهد بود. در واقع، به عنوان یک نتیجه کلی می توان گفت که داروهای ادرار آور هیچ نقشی در درمان لنف ادم نخواهند داشت.

در واقع، صرفا در مواردی که فرد دارای سایر بیماری های زمینه ای باشد، برای بهبود وضعیت بیماری های همراه، دارو تجویز می شود. تجویز بی مورد داروهای ادرار آور ممکن است با ایجاد افت فشار خون و ضعف و بیحالی در فرد، موجب کاهش تحرک و افزایش ورم لنفاوی شود.

مطالعه بیشتر: ورم پستان چیست و چرا ایجاد میشود؟

نقش داروی دافلون در درمان لنف ادم

داروی دافلون یکی دیگر از داروهایی به حساب می آید که ممکن است برای درمان لنف ادم مفید به نظر برسند؛ در حالی که این گونه نیست. وظیفه اصلی این دارو تاثیر بر روی دیواره وریدها و گشاد کردن آن ها است. اما این مساله درباره عروق لنفاوی به اثبات نرسیده است.

نقش داروی لنف ادم

از دید دکتر شهپر حقیقت و بسیاری از پزشکان لنفوتراپیست در صورتی که تشخیص لنف ادم به دقت و درستی انجام شود و فرد دارای سایر بیمکاری های عروقی نباشد، تجویز دافلون کاربردی ندارد. لازم به توجه است که در بسیاری از موارد که تجویز نادرست دافلون به بیماران با لنف ادم خالص صورت می گیرد، فرد ممکن است دچار حملات کاهش فشار خون شود که به دنبال آن ضعف عضلات، کاهش تحرک و تشدید لنف ادم دور از انتظار نیست.

نقش مصرف مکمل های غذایی در درمان لنف ادم

در بحث اهمیت و نقش داروها در درمان لنف ادم ممکن است این سوال مطرح شود که آیا مصرف مکمل ها به درمان لنف ادم کمک می کنند؟ مصرف داروهای مکمل نیز مانند آنچه قبلا گفته شد، تاثیری بر درمان لنف ادم نخواهد داشت. البته نتایج نشان می دهند که برای بیماران مبتلا به لنف ادم، مصرف ویتامین C و روی (Zinc) می تواند به بهبود و ترمیم بافت های مبتلا کمک کند.

در واقع، مصرف این دو مکمل منجر به بهبود واکنش های اکسیداسیون سلولی شده و حجم مایع لنف تجمع یافته را کمتر خواهد کرد. اما درباره این موضوع که آیا داروهای مکمل بر درمان اختلال لنف ادم تاثیر می گذارند یا خیر هنوز شواهد قابل استنادی در دست نیست.

مکمل های غذایی در درمان لنف ادم

مصرف داروهای گیاهی در درمان لنف ادم

یکی از مواردی که در بررسی نقش داروها در درمان لنف ادم بیان می شود، مصرف داروهای گیاهی است. بسیاری از افراد بر این باور هستند که داروهای گیاهی عوارض جانبی ندارند. اما بهتر است بدانید که شواهد مستندی درباره مواد موثره در اغلب انواع داروهای گیاهی وجود ندارد. لذا نمی توان با اطمینان علمی کافی از اثربخشی یا عوارض آن ها صحبت کرد.

در واقع، ممکن است یک نوع داروی گیاهی، نقش موثری بر کاهش تورم بافتی و یا کم کردن حجم مایع داشته باشد. اما نمی توان درباره عوارض جانبی مصرف این نوع داروها و تاثیراتی که ممکن است بر قسمت های مختلف بدن بگذارند، نظر داد.

مصرف داروهای گیاهی در درمان لنف ادم

لذا با توجه به ناشناخته بودن مکانیسم های تاثیر احتمالی یا محدود برخی داروهای گیاهی بر ورم لنفاوی و نیز عوارض ناشناخته آن ها، در حال حاضر استفاده از این داروها در درمان لنف ادم قابل توصیه نیست.

نتیجه گیری

بر اساس آنچه در این مطلب ارائه شد، در حال حاضر هیچ گونه داروی تایید شده ای برای درمان لنف ادم وجود ندارد و صرفا ممکن است داروهای خاصی برای درمان سایر بیماری های همراه فرد مبتلا به لنف ادم تجویز شود.

در بررسی نقش داروها بر درمان لنف ادم تنها می توان این مطلب را عنوان کرد که مصرف برخی داروهای مکمل می توانند به ترمیم بافت های آسیب دیده کمک کنند. اما نمی توان این مساله را ناشی از موثر بودن داروها در درمان لنف ادم دانست.

لنف ادم یکی از ناهنجاری هایی است که ممکن است در اثر بروز اشکالاتی در سیستم لنفاوی به وجود آید. امروزه پیشگیری از لنف ادم از مباحث مهم پزشکی به حساب می آید؛ زیرا در هر حال، پیشگیری از هر نوع اختلال و بیماری می تواند از درمان آن ساده تر انجام گیرد و در مورد لنف ادم، اثربخشی بیشتری به همراه دارد. در همین رابطه دعوت میکنیم شما رو تا مقاله پیشگیری از لنف ادم رو حتما مطالعه بفرمایین.

پیج اینستاگرام دکتر حقیقت

 

دکتر شهپر حقیقت

دکتر شهپر حقیقت

دکتر شهپر حقیقت، پزشک، MPH،  PhD و لنفوتراپیست و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی می باشند

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *