اختلال لنف ادم عمدتا در افرادی دیده می شود که در مسیرهای لنفی خود دچار مشکل می شوند. حال سوال این است که چه کسانی بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به لنف ادم قرار دارند؟ آیا همه افراد به یک اندازه می توانند به اختلال لنف ادم دچار گردند؟
به طور کلی، لنف ادم زمانی رخ می دهد که مسیرهای لنفاوی و یا قسمتی از غدد لنفاوی به دلایل مختلفی، حذف یا دچار آسیب شده باشند. علاوه بر این، حذف یک یا چند غده لنفاوی در حین جراحی می تواند عامل ابتلا به لنف ادم باشد. برای مثال، جراحی پستان برای درمان سرطان پستان و برداشتن بخشی از غدد لنفاوی، یکی از موقعیت هایی است که احتمال ابتلا به لنف ادم را به شدت افزایش می دهد.
انواع جراحی های لگن و پا که طی آن ها بخش هایی از غدد لنفاوی کشاله ران خارج می گردند نیز می توانند عامل ابتلا به لنف ادم پا محسوب شوند. همچنین، درمان های رادیوتراپی و شیمی درمانی، احتمال ابتلا به لنف ادم را به طور قابل توجهی بالا می برند. به این ترتیب، کلیه افرادی که در یکی از موقعیت های یاد شده قرار می گیرند، ممکن است به اختلال لنف ادم مبتلا شوند.
مطالعه بیشتر: درصورتی که بیمار مبتلا به لنف ادم هستید، به شما مطالعه جدیدترین روش درمان لنف ادم رو پیشنهاد میکنیم.
چه شرایطی احتمال ابتلا به لنف ادم را تشدید می کند؟
در مواردی که جراحی و برداشتن غدد لنفاوی برای درمان بیمار الزامی است، باید همواره احتمال ایجاد لنف ادم را در نظر داشت. برخی از مهم ترین عواملی که می توانند بروز لنف ادم را محتمل تر کنند، عبارت اند از:
- شدت تهاجمی بودن جراحی (هر چه جراحی وسیع تر باشد، میزان آسیب بیشتر بوده و لنف ادم شدیدتر خواهد بود)
- عدم تحرک کافی عضو تحت جراحی به مدت طولانی
- عدم تمرین کافی برای حفظ دامنه حرکتی طبیعی عضو مبتلا
- عدم مراقبت کافی و مناسب از عضو جراحی شده
- افزایش وزن
بر اساس گفته دکتر شهپر حقیقت، لنفوتراپیست معتبر و شناخته شده، بهتر است افراد به محض انجام جراحی، با یک پزشک لنفولوژیست ملاقاتی داشته باشند. پزشک با بررسی وضعیت بیمار، آموزش های لازم را به وی ارائه داده و مراقبت های لازم را انجام خواهد داد. این کار باعث می شود تا بتوان از ابتلا به لنف ادم پیشگیری کرده و یا در مراحل اولیه آن را بر طرف نمود.