همه آنچه که باید درباره درمان لنف ادم بدانید

درمان لنف ادم

اگر دچار لنف ادما هستید و جهت درمان اقدام نموده اید، ممکن است این سوالات در ذهن شما پیش آمده باشد. درمان لنف ادم چقدر طول می کشد؟ تا چه زمانی ناحیه تحت درمان باید بانداژ شود؟ چه زمانی درمان تمام می‌ شود؟ آیا درمان تا آخر عمر ادامه دارد؟ چرا درمان ورم در ابتدا سریع است و در ادامه درمان، بهبود ورم بیشتر طول می کشد؟ وقتی که ناحیه متورم رو باند میبندیم و باز می کنیم، احساس می کنیم دوباره ورم برگشته، چکار باید کرد؟ علت این ورم چیست؟

در واقع اینها همه سوالاتی هستند که افراد هنگام مراجعه جهت درمان لنف ادم می پرسند. در این مقاله سعی شده به همه این سوالات به صورت کامل پاسخ داده شود تا همه ابهامات و نگرانی های شما از بین بروند. پس با ما همراه باشید.

درمان لنف ادم به چه صورت است؟

دو نوع درمان اصلی جهت لنف ادم انجام می شود:

  • درمان فاز حاد
  • درمان فاز نگهدارنده

درمان لنف ادم در کلینیک چقدر طول می کشد؟

مدت زمان درمان لنف ادم در کلینیک

این بستگی به نوع، جنس، سفتی، گستردگی و بافت بدن( چربی یا فیبروز) دارد. همه این موارد در طول مدت درمان تاثیر می گذارند. به طور معمول ۲ تا ۴ هفته درمان حاد یا فاز اولیه در کلینیک طول می کشد. با توجه به شیوع بیماری کرونا ممکن است درمان های انجام شده در کلینیک کوتاه تر از زمان های دیگر باشد.

در این شرایط درمان حدود یک یا دو هفته در کلینیک انجام خواهد شد و به ندرت به هفته سوم می رسد. این کوتاه شدن زمان درمان در کلینیک جهت رفاه حال بیماران، حفظ سلامتی، صرفه جویی در وقت و هزینه آن هاست. ولی قطعا در شرایط معمول بهتر است که بیمار دوره ی درمان اولیه را در کلینیک تکمیل نماید تا نتیجه ی درمانی بهتری عاید شود..

در شرایط ورم های شدید ممکن است طی یک ماه بیمار حتی به حدود ۲۰ تا ۲۵ جلسه درمان در کلینیک نیاز داشته باشد.

چرا درمان فاز حاد باید به صورت دقیق انجام شود؟

مرحله اول درمان با وجود آنکه ورم به صورت محسوس و قابل مشاهده کم می‌ شود، اما درمان سخت تر است، زیرا پزشک تازه با بافت شما آشنا می شود تا ببیند پاسخ شما به درمان به چه صورت است. در واقع ممکن است یک بافت به متریال یا روش بانداژ ویژه‌ ای بهتر پاسخ داده و بافت دیگر به نوع خاصی از مواد یا درمان پاسخ دهد.

بنابراین فاز حاد درمان را باید با صبر بیشتر و به طور دقیق در کلینیک تکمیل کرد. این مسئله به  لنفوتراپیست کمک می کند، تا نوع وسایل مورد استفاده و راه های درمان و کمک به شما را بهتر پیدا نماید. در واقع این هنر درمانگر است که با دانش و تجربه خود تلاش کند در طول مدت درمان در کلینیک بدشکلی های ایجاد شده در قسمتهای مختلف اندام را به حالت عادی برگرداند.
لذا این دوره نیاز به صرف وقت و حوصله ی بیمار و نشم وی در حضور در جلسات دارد.

مدت زمان درمان لنف ادم

وقتی شما یا یکی از عزیزانتان برای درمان به کلینیک مراجعه می‌ کنید، ممکن است تغییرات ملموس را مشاهده کنید یا به دلیل ظرافت کار این تغییرات و جزئیات به چشم شما نیایند. در واقع درمانگر تلاش می کند روزانه با توجه به تغییرات ایجاد شده از تکنیکهای متفاوتی استفاده کند که به نتیجه درمانی ببهتری برسید.

همان طور که گفته شد طول درمان اولیه بطور معمول دو تا چهار هفته است. در این مدت مقدار ورم اولیه کاهش پیدا می کند .در مرحله بعد به فاز تثبیت می رسیم. این فاز به بیمار در منزل واگذار می شود. در واقع در فاز اول از ورم بیشتر جلوگیری شده و پروسه درمان در شرایط خوبی برای بهبودی قرار می گیرد. پس از اطمینان از این مرحله، بانداژ به شکل ساده تری انجام خواهد شد، طوری که بیمار می تواند خود در منزل آن را ادامه دهد.

مطالعه بیشتر: اگر شما هم دچار لنف ادم میباشید، پیشنهاد میکنیم که حتما مقاله اهمیت درمان لنف ادم رو مطالعه بفرمایین.

فاز نگهدارنده ی درمان چه اقداماتی انجام می شود؟

در این فاز بیمار باید با جدیت بیشتری جهت پیگیری درمان خود به کلینیک مراجعه کند. فواصل این زمان پیگیری در ابتدا کوتاه مدت در حد 1-3 ماه است و بتدریج فواصل طولانی می شود. این نوع معاینات باعث میشوند تا پزشک از پیگیری درست و دقیق بیمار اطمینان حاصل کند. در واقع در این فاز پزشک اشکالات مراقبتی بیمار را متوجه شده و آموزش های لازم را جهت اصلاح درمان ارائه می دهد. برخی بیماران می گویند ما در منزل مراقبت ها را انجام می دهیم اما نتیجه خوب نمی گیریم. عدم دریافت نتیجه خوب به این دلیل است که فرد فقط به عنوان ناظر روند درمان را پیگیری کرده، ولی وقتی خود اقدام به درمان می کند، باید با تمام وسایل و بانداژها کار کند، اینجاست که فرد متوجه می شود، سوالات زیادی در مورد نحوه بانداژ و ماساژ دارد. از همین رو گاهی لازم است در چند ماه اول بیمار برای یک یا دو جلسه درمانی جهت آموزش به کلینیک مراجعه کند.

یکی دیگر از نگرانی های بیماران در طی دوره درمانی این است که به دلیل فعالیت های معمول یا استفاده از جوراب و یا آستین دچار ورم بیشتر در پشت پا یا دست می شوند. نکته مهم این است در فاز درمانی نگه دارنده تا زمانی که ورم دست و پا کامل رفع نشده، نباید سراغ جوراب یا آستین رفت. این خود به دلیل فشار روی مچ دست یا پا است که نقش زیادی در افزایش ورم دارد.

تا چه زمانی درمان لنف ادم ادامه باید داشته باشد؟

تا زمانی که ورم به صورت پیشرونده کم شود، درمان باید ادامه پیدا کند. اگر ورم کم نشد یا افزایش پیدا کرد، باید بلافاصله به کلینیک مراجعه کنید تا علت مشخص شده و راه های مقابله با آن آموزش داده شود. هرچند که گاهی اوقات در بهترین شرایط، زمانی که بافت را می بندید، بافت به نوع بستن شما عادت می کند، از همین رو لازم است که گاهی با تغییر تکنیک توسط تراپیست یک شوک بافتی به آن داده شود. این وظیفه تراپیست است که نوع درمان را عوض کند. زمان اصلاح روش ممکن است یک تا روز و حتی یک هفته در کلینیک به طول بیانجامد. در نهایت کاهش ورم دوباره شروع خواهد شد، بنابراین کنترل های پیگیری خیلی بیشتر و مهم‌ تر از درمان اولیه است.

درمان اولیه انجام شد و آن را به فاز مورد نظر رساندید، اما هدف تثبیت ادم است. تثبیت ادم فقط با کنترل بیمار، رفع اشکالات و اصلاحات روش درمانی انجام می‌شود. بنابراین مراجعه بموقع در فواصل تعیین شده به کلینیک را فراموش نکنید.

چه زمانی میتوان درمان لنف ادم را تمام کرد؟

آیا خاتمه درمان دست خودم هست یا پزشک باید مشخص کند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت اگر درمان ادم هر چه زودتر و در مراحل خفیفتر شروع  شود، بهبودی به طور کامل انجام خواهد شد، حجم ادم به صفر خواهد رسید و فرد سریعتر به زندگی عادی بر خواهد گشت. حتی ماساژ و بانداژ در بلند مدت نیز قطع خواهند شد.

با این وجود اگر بیمار احساس کرد، کمی ورم بیشتر شده می تواند بصورت گاهگاهی از ماساژ، بانداژ ، جوراب یا آستین استفاده کند. فراموش نکنید، نوع استفاده از جوراب،آستین یا بانداژ همگی بستگی به این دارند که در بلندمدت چطور ورم را تثبیت کرده باشید.

ورم چه موقع تثبیت شده و چگونه می توان آن را کم کرد؟

زمان تثبیت ورم

در این مورد باید نظر پزشک لنفوتراپیست را جویا شوید. نکات بسیار جزئی و مهم جهت کنترل ورم وجود دارند که باید به آن ها توجه کنید.

ممکن است بیمار به پزشک مراجعه کند و از شرایط درمانی خود رضایت کامل را داشته باشد، اما پزشک رضایت کامل را نداشته باشد و از بیمار بخواهد که بانداژ را ادامه دهد. پزشک مواردی را که به بیمار کمک می‌ کند حتما ذکر خواهد کرد. به عنوان مثال ممکن است ورم از بین رفته باشد ولی فیبروز یا چربی زیاد وجود داشته باشد یا ورم در ابتدا به سرعت کم شده ولی میزان کاهش آن به تدریج کمتر شود. در واقع فیبروزها جای نگرانی بیشتری دارند. فیبروزها را باید با دقت بیشتری درمان کرد.همچنین در مواردی که چاقی یا چربی زیاد بافت مانع کاهش حجم ادم است حتما باید از رژیمهای غذایی مناسب جهت افزایش متابولیسم استفاده کرد. اگر پزشک تشخیص دهد تغییرات تثبیت شده و در حد لازم و منطقی کاهش صورت گرفته و حجم هر دو دست به یک میزان نرمال و منطقی رسیده،  کم کردن درمان ادم شروع خواهد شد.

درمان باید به صورت تدریجی انجام شود تا نتایج موفقیت‌آمیزی به همراه داشته باشد. قطع درمان بزرگترین اشتباهی است که برخی بیماران انجام می‌دهند. به همین دلیل نگران هستند و می پرسند چرا ورم در طول درمان از بین رفت ولی دوباره برگشته؟ این به دلایل زیر اتفاق می افتد:

  • وقت مناسب برای درمان اختصاص نداده اید.
  • روش درمانتان اشکال دارد
  • خودسرانه درمان را متوقف کرده اید
  • مراقبت های همراه درمان لنف ادم را درست انجام نداده اید

قطع خودسرانه درمان باعث می شود تا ادم بافت به یکباره برگردد. قطع درمان باید به صورت کاملا تدریجی باشد.

از طرفی ممکن است به دلایل متعدد، بیمار آموزش های ارائه شده را به خوبی انجام داده باشد، اما نکات دیگر را به درستی انجام نداده، به عنوان مثال، ماساژ و کاهش وزن را نادیده گرفته است. در این صورت حتی اگر بانداژ هم بدون نقص باشد، نتیجه نهایی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. وزن بالا و چربی زیاد در اندام باعث می‌شوند تا کاهش حجم منطقی در بلندمدت اتفاق نیفتد، بنابراین کاهش وزن و رژیم غذایی را جدی بگیرید.

اقدامات اساسی جهت تسریع روند درمان لنف ادم

اقدامات اساسی جهت تسریع روند درمان لنف ادم

لنف ادم یک اختلال است که تمام طول عمر ممکن است با آن درگیر باشید، اما اگر نحوه برخورد و مراقبت با آن را به صورت اصولی و درست انجام دهید. این باعث می‌شود تا مقدار ورم کم شده و سپس تثبیت شود. همچنين یاد خواهید گرفت چگونه با آن زندگی کنید و دیگر آزاردهنده نخواهد بود. اگر مرتب استرس داشته باشید و دائم منتظر معجزه باشید، درمان مشکل تر خواهد شد.

این اختلال به دلیل بسته شدن مسیر لنفاوی، کم بودن غدد لنفاوی، داشتن لنف ادم اولیه، کم بودن غدد و عروق به صورت مادرزادی ایجاد می شود. برخی بیماران حدود ۲۰ تا ۲۵ سال به این عارضه مبتلا هستند و پس از یک یا دو ماه انتظار دارند، درمان شوند. اگر به دنبال درمان سریع تر هستید باید مراقبت های اصولی زیر را انجام دهید:

  • شکرگزار باشید

شاید لنف ادم یک مشکل ناخواسته باشد، اما اگر در کنار این بافت زنده واقع بینانه و صحیح برخورد کنید، به جز جنبه زیبایی مشکل دیگری نخواهید داشت.  شکرگزاری کمک میکند تا شما انگیزه و اعتماد بیشتری نسبت به درمان خود پیدا کنید. به خود بگویید، مشکلی ایجاد شده، اما من با هنر خود تلاش می کنم تا شکل درست را به بافت بدهم و اختلالات و بدشکلی های آزار دهنده را از بین ببرم.

در صورت عدم توجه و مراقبت لازم و بموقع، به جز جنبه زیبایی ممکن است دچار مشکلات عروقی شوید.

  • استرس نداشته باشید

این مسئله در ابتدا یک اختلال جزئی است و بیماری نیست که سیستم ایمنی بدن را به هم ریخته باشد و به داروهای زیاد یا جراحی نیاز داشته باشد. این فقط یک اختلال است که باعث شده دست یا پا کمی بزرگتر از حد معمول باشد. با آرامش و بدون استرس میتوان به نتایج درمانی مطلوب رسید. پایانه های عصبی در کنار رشته های لنفی قرار دارند. در اثر استرس این پایانه ها منقبض شده، رشته های لنفی مسدود شده و مایع لنف نمی‌تواند هدایت شود. به همین دلیل ماساژ یا بانداژ ممکن است موثر نباشد.

اقدامات اساسی جهت تسریع س

بیمارانی که با این موضوع کاملاً منطقی و با آرامش برخورد می کنند، خیلی خوب به بدن خود مسلط شده و با کوچک شمردن مشکلات به آنها غلبه می کنند. اگر به دلیل استرس زیاد نمی تواند به خوبی با این بیماری مقابله کنید، بهتر است مشاوره های روانپزشکی را مد نظر قرار دهید. این باعث می‌شود تا با بدن خود ارتباط گرفته و با مشکلات بهتر کنار بیایید. ارتباط با بدن، شناخت نیازها، آرامش و نگاه مثبت به بیماری باعث میشود تا  نکات اصولی جهت بهبود ورم را به شکل مناسبتری مورد توجه قرار داده و سریعتر به بهترین نتیجه برسید.

در مقابل افرادی که با این بیماری به صورت خشونت آمیز برخورد کرده، رفتار خوبی هنگام درمان نشان نمی دهند، نگاه نقادانه دارند و مرتب از عدم کاهش سریع ورم دست و پای خود شکایت می‌کنند، باعث می شوند تا این دیدگاه در ذهن شان باقی بماند و نتایج دلخواه را کسب نکنند.

در کل داشتن دید مثبت، احساس آرامش، صبور بودن باعث میشود تا شاهد کم شدن ورم و شکل گیری بهتر بافت شوید.  حداقل دوره نگهدارنده شش ماه تا یک سال است. هرچند به دلیل روحیه بالای بیمار ممکن است این زمان به دو تا سه ماه کاهش پیدا کند.

  • شرایط کاری خود را تعدیل کنید

ممکن است فرد از صبح تا شب با آستین یا بانداژ خود سر کار باشد. طولانی بودن زمان کار، خستگی، فشار و استرس کار همگی بر نحوه درمان تاثیر می گذارند. این افراد نباید انتظار داشته باشند با چنین مراقبت های سریع به نتیجه برسند، بنابراین گلایه در مورد عدم کاهش ورم بی مورد است. کار بخش اجتناب ناپذیر زندگی است. با این همه فشار همین که شب به منزل می آیید، آستین را بیرون می آورید و ورم بیشتر نشده، این می تواند نشانه خوبی باشد. در واقع شما روز باعث خستگی دست یا پای خود شده اید، شب که آستین یا بانداژ را عوض میکنید، خستگی روز را برطرف کرده، بنابراین نباید انتظار معجزه داشته باشید. شما باید واقعیت را بپذیرید.

در واقع بر اثر فشار کاری ممکن است ورمی که از ۸ به ۶ رسیده بود، شب هنگام تعویض بانداژ یا آستین دوباره به 8 رسیده باشد. نباید انتظار داشته باشید که این میزان از ۶ کمتر شود. اگر می خواهید به کاهش این عدد کمک کنید باید محیط کار خود را تعدیل کنید، مراقبت های خود را بیشتر نمایید، به آرامش روحی خود بیشتر بپردازید و  بانداژ را در محیط کار نیز انجام دهید.

نکته مهم: درمان را خودسرانه دنبال نکنید و با پزشک خود نهایت همکاری را داشته باشید

تا چه زمانی بانداژ انگشتان را همراه با آستین یا جوراب باید ادامه دهم؟

مدت زمان بانداژ انگشتان در درمان لنف ادم

هنگامی که آستین یا جوراب را می پوشید حتماً باید انگشتان را بانداژ کنید.  اما تا چه زمانی  باید این کار را تکرار کرد؟ تا هنگامی که حس می کنید، موقع پوشیدن آستین یا جوراب ورم پشت دست یا پا می ریزد. در همان اوایل به تدریج و با کم شدن ورم به شما بانداژ توصیه می شود. اما بعد از چند جلسه از شما خواسته می‌شود به جای بانداژ از آستین استفاده کنید، اگر ورم پشت پا نریخت، مشکلی نیست، می توانید فقط از آستین استفاده کنید. این مراقبت ها بسته به افراد مختلف متفاوت هستند. دو لنف ادم مشابه نداریم، زیرا هر بدنی عروق، بافت و شکل متفاوتی دارد. بنابراین فقط کافیست بدن را کمی تطابق داده و با آن ارتباط گرفت. بنابراین بدن خود را بشناسید نیازهای آن را تشخیص دهید تا بتوانید بهترین نوع درمان را به کار ببرید.

با توجه به توضیحات داده شده، اگر درمان را جدی بگیرید، خودسرانه پیش نروید، وقت کافی بگذارید، با پزشک همکاری کنید و مراقبت های ذکر شده را انجام دهید، نتیجه درمان لنف ادم می تواند تقریبا دائمی باشد.

آیا در زمان کنترل، وقتی ورم رفع شد، باز هم ممکن است به بانداژ نیاز باشد؟

بله ممکن است به بانداژ نیاز باشد. این در صورتی است که استرس، فشار و فعالیت فرد در طول روز بیشتر باشد. در اثر این فشار ها ممکن است ورم دست و پا بیشتر شود. در این صورت استفاده از بانداژ و آستین بدون اشکال است، به خصوص زمانی که زیاد باید سر پا باشید یا تحرک بیشتر داشته باشید. این اصلاً چیز عجیبی نیست، درست مثل زمانی که کفش کتانی یا جوراب واریس  می پوشید تا راحت تر  بتوانید ساعات طولانی بایستید یا راه بروید. در واقع این نوعی احترام به نیازهای بدن است. مجهز و قوی سر کار رفتن باعث می شود تا کمتر آسیب ببینیم و و از زندگی روزمره خود بهتر لذت ببریم.

پاسخ به سوالات کاربران

آیا دارو یا قرصی به درمان لنف ادم کمک می کند؟

دارو برای درمان لنف ادم

تا امروز هیچ درمان دارویی برای لنف ادم معرفی نشده است. هیچ دارویی با تاییدیه FDA برای درمان لنف ادم وجود ندارد.

آیا استرس و نگرانی باعث تشدید لنف ادم می شود؟

بله صد در صد. در خیلی موارد بیمارانی که به خوبی و دقیق از خود مراقبت می کنند، اما دچار استرس می شوند، تاثیر منفی آن را در نحوه درمان ورم مشاهده خواهند کرد. مشکلات برای همه وجود دارند، فقط کافیست راه های مقابله با استرس و درمان پریشانی های روانی را پیدا کرد. مراجعه به روانشناسان کمک می‌کند تا برای مقابله با مشکلات تنها نباشید و راهکارهای اساسی غلبه بر مشکل خود را پیدا نمایید.

بعد از مرحله ماساژ در مطب، میتوان بانداژ در شب و یا روز داشت؟ 

بله اگر در فاز اول درمان، ورم به اندازه مطلوب کاهش پیدا کند، زمانی که به خانه رفتید، می توانید بانداژ در شب و آستین در روز را داشته باشید تا روزها بهتر بتوانید به فعالیتهای خود برسید.

آیا هنگام رفتن به مدرسه می توان از آستین و بانداژ استفاده نکرد؟ 

استفاده از بانداژ  یا آستین در مدرسه ممکن است سخت به نظر برسد و حتی روحیه شما را نیز تحت تأثیر قرار دهد اما فراموش نکنید که شما تنها نیستید و هر کسی ممکن است در این شرایط قرار بگیرد، اختلالاتوضعیت سلامتی یا مشکلات دیگری داشته باشد. بنابراین شما باید قوی باشید و منطقی برخورد کنید.

اگر ورم در حدی بود که شب ها به راحتی بتوان آن را کنترل کرد، میتوان در مدرسه از بانداژ استفاده نکرد. در غیر این صورت بدون توجه به حرف دیگران فقط به درمان خود فکر کنید. از طرفی استفاده از آستین یا جوراب باعث می‌شود تا حواس و تمرکز شما نسبت به ورم کمتر شده و بهتر به درس و کلاس توجه داشته باشید. اگر شما با این موضوع قوی برخورد کنید، به طور حتم همکلاسی هایتان نگاه مثبت به شما خواهند داشت و به شما مانند یک قهرمان نگاه می کنند ک هبه سلامتی و نیازهای بدنش توجه دارد.

به چه علت پس از بانداژ انگشتان و دست، باز هم انگشتان ورم دارند؟

علت ورم پس از بانداژ انگشتان و دست

این به دلایل مختلفی از جمله مناسب نبودن آستین، شدت زیاد اختلال لنقاوی و شروع درمان دیرهنگام، و استفاده زودهنگام از آستین است. در این صورت برای یک مدت باید آستین را حذف کرد، به خصوص اگر ورم پشت دست بعد از پوشیدن آستین بیشتر می‌ شود. در کل، استفاده از بانداژ توصیه می شود، اما اگر بانداژ باعث خستگی شما می شود، فقط پشت دست خود را ببندید، طوری که از ساعد به بالا باز باشد. کارهای روزانه خود را انجام دهید و زمانی که ورم پشت دست کمتر شد به تدریج قسمتهای دیگر دست را ببندید، سپس آستین را شروع کنید.

در ابتدا فقط روزی یک یا دو ساعت از آستین استفاده نمایید و به تدریج زمان را افزایش دهید تا زمانی که مطمئن شوید. دیگر مشکلی ندارید. اگر ورم بیشتر شد به پزشک مراجعه کنید تا شرایط بررسی شوند. این مسئله به شکل مشابهی ممکن اس در انگشتان پا اتفاق بیفتد و رعایت نکات ذکر شده ضروری است.

انگشتان و بازوی من ورم ندارند و فقط ساعد من دچار ورم شده، بانداژ را انجام دادم ولی دچار حساسیت و قرمزی شدیدی شدم، آیا این مشکل با آستین برطرف می‌شود؟

در ابتدا باید علت اصلی آن را پیدا کرد. اگر بانداژ علت قرمزی باشد، باید به تدریج بانداژ انجام بگیرد و در حین درمان از داروها و پماد های ضد حساسیت استفاده شود.

استفاده از بانداژ و آستین های استاندارد باعث می شوند تا این مشکلات تا حد زیادی کاهش پیدا کنند. به خاطر حساسیت و آلرژی درمان را قطع نکنید، زیرا آلرژی می‌تواند روی بافت تاثیر گذاشته و ادم آن را افزایش دهد.

هنگام ورزش باید بانداژ یا آستین داشته باشیم؟ 

اگر بانداژ، آستین یا جوراب را داشته باشید بهتر است. نکته مهم این است که ورزش را فراموش نکنید.

اگر بانداژ قطع شد، ماساژ یا ورزش نیز باید قطع شوند؟

ماساژ و ورزش سبک زندگی سالم هستند، بنابراین سعی کنید همیشه آنها را در برنامه روزانه خود داشته باشید. بنابراین آن را قطع نکنید.

ورم دستم کنترل شده ولی مقداری از ورم در انگشتان من را آزار می دهد، چه باید کنم؟

بانداژ مخصوص انگشتان را انجام دهید. اگر باز هم مشکل داشتید به کلینیک مراجعه کنید تا پزشک اقدامات درمانی از جمله روش ها و وسایل مختلف برای بانداژ را جهت بهبود این شرایط انجام دهد.

من لنف ادم در پا دارم و مدت ۷ ماه است که تحت درمان هستم، وقتی به مدرسه میروم، بهتر است جوراب واریس بپوشم یا بانداژ کنم؟

اگر تحت درمان هستید و ورم تان کنترل شده، هنگام مدرسه جوراب یا آستین را بپوشید و پس از بازگشت از مدرسه و در آوردن آستین یا بانداژ، چند ساعت استراحت کنید و بعد یک بانداژ خوب از شب تا صبح داشته باشید تا خستگی در طول روز از بین برود و فردا احساس راحتی بیشتری داشته باشید. اگر ورم تان زیاد است و  از بانداژ های سنگین خسته شده اید، می توانید بانداژ های سبک در دست یا پا انجام دهید. این روش بهتر از استفاده از آستین یا جوراب کشی است. بانداژ سبک باید تقریبا به کم حجمی جوراب باشد به طوری که بتوان به راحتی روی آن کفش پوشید.

کنترل و مراقبت های خود را به طور مرتب انجام دهید تا پزشک به طور کامل شما را تحت مراقبت و بررسی قرار داده، آموزشهای لازم را دریافت کنید و بتوانید راحت تر به مدرسه بروید.

غذا خوردن چه تاثیری بر لنف ادم دارد؟

رژیم غذایی برای این منظور وجود ندارد شما می توانید از همه غذاهای سالم لذت ببرید به شرط آن که مواظب اضافه وزن و چاقی خود باشید. اگر دچار اضافه وزن هستید به متخصص تغذیه مراجعه کنید و مواد آلرژی زا را از برنامه غذایی خود حذف نمایید.

آستین با کیفیت خوب را از کجا تهیه کنیم؟

در بازار آستین های مختلفی وجود دارند. شما می توانید با مراجعه به پزشک بر اساس شرایط خود آستین با کیفیت، مقرون به صرفه و موثر تهیه کنید.

5 سال است که عمل برداشت سینه سمت راست را داشته ام، الان یک سال و نیم است که دستم ورم کرده با فیزیوتراپی هم تغییری نکرده ام، حالا چه باید بکنم؟

فیزیوتراپی هیچ جایگاهی در درمان ورم لنفاوی ندارد، حتماً باید به پزشک لنفولوژیست جهت بررسی شرایط خود مراجعه کنید.

آیا بادمجان و گوجه فرنگی و ورم را بیشتر می کند؟

بادمجان و گوجه فرنگی جز مواد آلرژن هستند.  بعضی افراد به آن حساسیت دارند و در حالت عادی هم پس از خوردن این مواد غذایی احساس ورم در صورت یا بدن خود می کنند. هر ماده غذایی که حس می کنید، ورم لنفاوی  را بیشتر می کند، مصرف نکنید.

ورم پای من خیلی زیاد است، آیا در معرض خطر آمبولی قرار دارم؟ 

اگر ورم خیلی زیاد باشد، به خاطر فشاری که عروق لنفاوی به وریدهای بدن وارد می کنند و از طرفی کم تحرکی باعث می شوند تا ریسک آمبولی افزایش پیدا کند.

اگر ورم کم شود، ریسک بیماری عروقی و آمبولی کم خواهد شد. در واقع این موارد عوارض ورم لنفاوی هستند که لازم است مورد توجه و درمان اورژانس قرار گیرند. اگر سابقه آمبولی دارید نسبت به درمان ورم خود باید حساس تر و دقیقتر باشید تا از تکرار آمبولی پیشگیری شود.

راه های ارتباطی با خانم دکتر حقیقت

جهت دریافت نوبت و مراجعه به خانم دکتر حقیقت می توانید از ساعت ۸ صبح تا ۶ بعد از ظهر مراجعه کنید. اگر از شهر دیگری برای درمان مراجعه می نماید، از قبل یادآوری کنید که به علت شدت ورم قصد دارید، بمانید و درمان را شروع کنید. در واقع باید وقت خود را طوری تنظیم کنید که به موثرترین شکل از زمان اقامت خود استفاده کنید. برای دریافت نوبت به شماره تلفن های قید شده در صفحه اینستاگرام خانم دکترشهپر حقیقت  مراجعه نمایید.

88173530 شماره تلفنی است که می‌توانید برای دریافت نوبت با آن تماس بگیرید.

دکتر شهپر حقیقت

دکتر شهپر حقیقت

دکتر شهپر حقیقت، پزشک، MPH،  PhD و لنفوتراپیست و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی می باشند

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *